Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018 07:56

SPSS Online

Γενικά

Οι παρακάτω οδηγίες ισχύουν για τις εκδόσεις 7, 8 και 10 των MS Windows (εκτός απο Windows Home) , Linux καθώς και τις εκδόσεις OSX των Apple Mac. 

Εάν χρησιμοποιείτε Mac θα χρειαστεί να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε πρώτα την εφαρμογη Remote Desktop της Microsoft απο το App Store η το Cord απο το http://cord.sourceforge.net/

Εάν χρησιμοποιείτε Windows Home, παρακαλώ επισκεφθείτε την Υπηρεσία Πληροφορικής στο Μιχάλειο κτήριο για να σας βοηθησουν με την εγκατάσταση.

 

Οδηγίες χρήσης

Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του λογαριασμού σας μπορείτε πλέον να έχετε πρόσβαση στο SPSS χωρίς να απαιτείται εγκατάσταση του λογισμικού στον υπολογιστή σας.

Οι διαθέσιμες εκδόσεις ειναι SPSS 25 και SPSS 26.

Τα βήματα για την χρήση του SPSS Online ειναι τα εξής:

Αν είστε συνδεμένοι στο δίκτυο του Πανεπιστημίου Αιγαίου

 • Κατεβάστε ενα απο τα συμπιεσμένα (zip) αρχεία για την εκδοση που προτιμάτε απο το κατω μέρος της σελίδας και αποθηκευστε το στον υπολογιστή σας.
 • Αποσυμπιέστε (unzip) το αρχειο στον υπολογιστή σας. Θα δημιουργηθεί ενα αρχειο "rdp" αντιστοιχο της εκδοσης που επιλέξατε.
 • Ανοίξτε / Εκτελέστε το αποσυμπιεσμένο αρχείο μέσω της εφαρμογής Remote Desktop (Σύνδεση Απομακρυσμένης Επιφάνειας Εργασίας)
 • Εισάγετε τα στοιχεία πρόσβασης του λογαριασμού σας  στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (username / password)
  Αν έχετε πρόβλημα προσβασης δοκιμαστε να εισάγετε το username σας ώς Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή ώς aegean\username και μετά το password σας

Αν είστε εκτός του δικτύου του Πανεπιστημίου Αιγαίου

 • Κατεβάστε ενα απο τα συμπιεσμένα (zip) αρχεία για την εκδοση που προτιμάτε απο το κάτω μέρος της σελίδας και αποθηκευστε το στον υπολογιστή σας.
 • Αποσυμπιέστε (unzip) το αρχειο στον υπολογιστή σας. Θα δημιουργηθεί ενα αρχειο "rdp" αντιστοιχο της εκδοσης που επιλέξατε.
 • Συνδεθείτε στο δίκτυο του Πανεπιστημίου Αιγαίου μέσω VPN (οδηγίες εδώ)
 • Ανοίξτε / Εκτελέστε το αποσυμπιεσμενο αρχείο μέσω της εφαρμογής Remote Desktop (Σύνδεση Απομακρυσμένης Επιφάνειας Εργασίας)
 • Εισάγετε τα στοιχεία πρόσβασης του λογαριασμού σας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (username / password)
  Αν έχετε πρόβλημα προσβασης δοκιμαστε να εισάγετε το username σας ώς Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή ώς aegean\username και μετά το password σας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αποθηκευση αρχείων SPSS οταν χρησιμοποιείτε την Online έκδοση.

Η αποθήκευση των αρχείων του SPSS Online γίνεται προκαθερισμένα (default) στο "ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟ" μηχάνημα. 

Εφόσον συνδέεστε απομακρυσμένα στο SPSS Online θα πρέπει να μεριμνησετε να κάνετε "Αποθήκευση Ως" και να επιλέγετε ώς σημείο αποθήκευσης του αρχείου δεδομένων SPSS  το "ΤΟΠΙΚΟ" σας μηχάνημα και "ΤΟΠΙΚΟ" δίσκο, αλλοιώς το αποθηκευμένο αρχείο δεν θα ειναι διαθεσιμο στο μηχανημα σας μετα την αποσύνδεση σας απο το SPSS Online.

Εναλλακτικά μπορείτε να αποθηκευετε επίσης το αρχείο δεδομένων του SPSS στον δίσκο Z ο οποίος ειναι ο προσωπικός αποθηκευτικός σας χώρος στο δίκτυο του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ειναι διαθεσιμος όταν ειστε συνδέεστε σε μηχανήματα των εργαστηρίων η μέσω VPN. 


 

 

 

 

Last modified on Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 14:27