Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017 12:44

eclass

Πρόσβαση

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο e-class απαιτείται η εγγραφή σας στο σύστημα του e-class.
Για την εγγραφή σας θα χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας (username & password) στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Εκδόσεις και Υποστήριξη

Υπάρχουν 2 εκδόσεις του e-class εν λειτουργία:

Η τρέχουσα έκδοση open e-class ( http://eclass.aegean.gr ) την οποία  έχει αντικαστήσει την παλαιότερη εκδοση και πρέπει να χρησιμοποιείται πλέον.
Για τεχνική υποστήριξη επικοινωνηστε με το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

και

Η παλαιότερη έκδοση e-class ( http://eclass.chios.aegean.gr ) η οποία θα αποσυρθεί οριστικά την 01 Μαρτίου 2018 και χρησιμοποιείται κυρίως απο την Σχολή Επιστημών της Διοίκησης στη Χίο.
Για τεχνική υποστήριξη επικοινωνήστε με το Chios Helpdesk ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. )

 

Οδηγίες για Διδάσκοντες

e-class.chios.aegean.gr

Η έκδοση αυτή θα αποσυρθεί οριστικά την 1η Μαρτίου 2018 λόγω μη δυνατότητας αναβάθμισης του συστήματος στο οποίο είναι εγκατεστημένη. Η αδυναμία αναβάθμισης εκθέτει το σύστημα και την εφαρμογή σε κενά ασφαλείας με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Μεταφορά ενεργών μαθημάτων
Αν έχετε ενεργά μαθήματα στη έκδοση αυτή θα πρέπει πριν την 1η Μαρτίου 2018 να μεταφέρετε το περιεχόμενου τους δημιουργώντας νέα μαθήματα στη τρέχουσα έκδοση του eclass (open e-class) που λειτουργεί στη σελίδα http://eclass.aegean.gr.

Αντίγραφο ασφαλείας μη ενεργών μαθημάτων
Μπορείτε επίσης πριν την 1η Μαρτίου 2018 να δημιουργήσετε και να «κατεβάσετε» αντίγραφα του περιεχομένου παλαιότερων μαθημάτων μέσω της παρακάτω διαδικασίας:

Συνδεθείτε στο http://eclass.chios.aegean.gr

  • Επιλέξτε το μάθημα που σας ενδιαφέρει.
  • Επιλέξτε «Διαχείριση Μαθήματος» από το μενού αριστερά.
  • Επιλέξτε «Αντίγραφο ασφαλείας του μαθήματος» στο μενού πάνω δεξιά.
  • Μετά την δημιουργία του αρχείου «κατεβάστε το» από τον σύνδεσμο που θα εμφανιστεί.

Το αρχείο αυτό είναι συμπιεσμένο και περιέχει όλο του υλικό του μαθήματος (αρχεία word, excel κλπ) μέσα στο υποφάκελο “html”.
Δυστυχώς τα ονόματα των αρχείων που περιέχονται στο φάκελο χρησιμοποιούν την ονοματολογία που έχει ορίσει το e-class και όχι τα αρχικά τους ονόματα.


openeclass.aegean.gr

Εγγραφείτε στο openeclass μέσω της σελίδας http://eclass.aegean.gr επιλέγοντας στο Μενού αριστερά «Register», Login as a different user, using an LDAP account χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του λογαριασμού σας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Μετά την εγγραφή σας στείλτε μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (από το λογαριασμό σας στο ΠΑ) ζητώντας να σας δοθούν δικαιώματα «teacher» ώστε να μπορείτε πλέον να δημιουργείτε και να διαχειρίζεστε μαθήματα ως διδάσκων.

Οδηγίες για Φοιτητές

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ζητήστε διευκρίνιση απο τον διδάσκοντα εάν το μάθημα σας είναι καταχωρημένο στο e-class της Χίου η στο open e-class.

Πηγαίνετε στο http://eclass.chios.aegean.gr (ΧΙΟΣ) η στο http://eclass.aegean.gr
Επιλέξτε τον σύνδεσμο "user registration".
Επιλέξτε τον σύνδεσμο "student account"
Εισάγετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας.


Ανοικτά Μαθήματα
Για την παρακολούθηση ανοικτών μαθημάτων απλά απαιτείται η εγγραφή σας στο e-class σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες.

Κλειστά Μαθήματα
Αν το μάθημα το οποίο θέλετε να παρακολουθήσετε ειναι "κλειστό" ο διδάσκων πρέπει να καταχωρήσει στο μάθημα αυτό τα ονόματα των φοιτητών που θα το παρακολουθησουν. Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται να έχει γίνει η εγγραφή σας στο σύστημα του e-class ωστε το όνομα σας να είναι διαθεσιμο στον διδάσκοντα.

Μαθήματα που απαιτούν εγγραφή
Αν το μάθημα το οποίο θέλετε να παρακολουθήσετε απαιτεί εγγραφή απαιτείται η πρώτα εγγραφή σας στο e-class και μετά απλά εγγραφείτε στο μαθημα. Σε περίπτωση που ο διδάσκων έχει ορίσει κωδικό εγγραφής στο μαθημα, επικοινωνήστε πρώτα μαζί του ώστε να σας τον κοινοποιήσει και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας.

Επικοινωνία από / με τους Διδάσκοντες
Μηνύματα απο τους διδάσκοντες μέσω του e-class μπορούν να απαντηθούν κατευθείαν χωρίς την δημιουργία νέου μηνύματος. Απλά πατήστε Απάντηση/Reply και ώς παραλήπτης θα συμπληρωθεί η διεύθυνση του διδάσκοντα.
Μηνύματα προς διδάσκοντες που παραλαμβάνονται απο το Helpdesk δεν θα προωθούνται.

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με τους διδάσκοντες μέσω email βρίσκοντας την ηλεκτρονική τους διεύθυνση με εναν απο τους παρακάτω τρόπους:

Από το e-class ακολουθώντας τους συνδέσμους Ταυτότητας του μαθήματος - Επικοινωνία με εκπαιδευτές.
Βρείτε την διεύθυνση τους από το βιβλίο διευθύνσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου (http://webmail.aegean.gr)
Μέσω του Studentweb (http://studentweb.aegean.gr). Επιλέξτε τους συνδέσμους Τμηματα - Προσωπικό.
η απλά αναζητήστε τους..


Εγχειρίδια

Οδηγίες Χρήσης Eclass έκδοση 2.3
Κατεβάστε η διαβάστε το εγχειρίδιο της έκδοσης 2.3.x απο το http://download.openeclass.org/files/docs/2.3/OpeneClass23_ManT_el.pdf

Οδηγίες Χρήσης OpenEclass
Δείτε το https://eclass.aegean.gr/info/manual.php

Last modified on Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 07:47