Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017 12:44

eclass

Πρόσβαση

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο e-class απαιτείται η εγγραφή σας στη πλατφόρμα.
Για την εγγραφή σας θα χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας (username & password) στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Εκδόσεις και Υποστήριξη

Η τρέχουσα έκδοση open e-class ( http://eclass.aegean.gr ) έχει αντικαστήσει την παλαιότερη εκδοση που λειτουργούσε κάτω απο το chios.aegean.gr και είναι αυτή που πρέπει να χρησιμοποιείται πλέον. 
Για τεχνική υποστήριξη παρακαλώ επικοινωνηστε με το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Οδηγίες για Διδάσκοντες

Εγγραφείτε στο openeclass μέσω της σελίδας http://eclass.aegean.gr επιλέγοντας στο Μενού αριστερά «Register», Login as a different user, using an LDAP account χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του λογαριασμού σας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Μετά την εγγραφή σας στείλτε μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (από το λογαριασμό σας στο ΠΑ) ζητώντας να σας δοθούν δικαιώματα «teacher» ώστε να μπορείτε πλέον να δημιουργείτε και να διαχειρίζεστε μαθήματα ως διδάσκων.

Παρακαλώ δείτε τις οδηγιες για την λειτουργία Τηλεσυνεργασιας στο eclass που θα σας βοηθησουν να δημιουργήσετε συνεδρίες μαθηματω απο απόσταση. Ακολουθείστε το https://docs.openeclass.org/el/3.7/teacher/tc


Οδηγίες Χρήσης OpenEclass για εξετάσεις
Δείτε περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με εξετάσεις μέσω της πλατφόρμας στο https://ype.aegean.gr/tilekpaideysi/odigies/203-odigies-platformas-eclass


Οδηγίες για Φοιτητές

Επισκεφθείτε το http://eclass.aegean.gr
Επιλέξτε τον σύνδεσμο "user registration".
Επιλέξτε τον σύνδεσμο "student account"
Εισάγετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας.


Ανοικτά Μαθήματα
Για την παρακολούθηση ανοικτών μαθημάτων απλά απαιτείται η εγγραφή σας στο e-class σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες.

Κλειστά Μαθήματα
Αν το μάθημα το οποίο θέλετε να παρακολουθήσετε ειναι "κλειστό" ο διδάσκων πρέπει να καταχωρήσει στο μάθημα αυτό τα ονόματα των φοιτητών που θα το παρακολουθησουν. Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται να έχει γίνει η εγγραφή σας στο σύστημα του e-class ωστε το όνομα σας να είναι διαθεσιμο στον διδάσκοντα.

Μαθήματα που απαιτούν εγγραφή
Αν το μάθημα το οποίο θέλετε να παρακολουθήσετε απαιτεί εγγραφή απαιτείται η πρώτα εγγραφή σας στο e-class και μετά απλά εγγραφείτε στο μαθημα. Σε περίπτωση που ο διδάσκων έχει ορίσει κωδικό εγγραφής στο μαθημα, επικοινωνήστε πρώτα μαζί του ώστε να σας τον κοινοποιήσει και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας.

Επικοινωνία από / με τους Διδάσκοντες
Μηνύματα απο τους διδάσκοντες μέσω του e-class μπορούν να απαντηθούν κατευθείαν χωρίς την δημιουργία νέου μηνύματος. Απλά πατήστε Απάντηση/Reply και ώς παραλήπτης θα συμπληρωθεί η διεύθυνση του διδάσκοντα.
Μηνύματα προς διδάσκοντες που παραλαμβάνονται απο το Helpdesk δεν θα προωθούνται.

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με τους διδάσκοντες μέσω email βρίσκοντας την ηλεκτρονική τους διεύθυνση με εναν απο τους παρακάτω τρόπους:

Από το e-class ακολουθώντας τους συνδέσμους Ταυτότητας του μαθήματος - Επικοινωνία με εκπαιδευτές.
Βρείτε την διεύθυνση τους από το βιβλίο διευθύνσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου (http://webmail.aegean.gr)
Μέσω του Studentweb (http://studentweb.aegean.gr). Επιλέξτε τους συνδέσμους Τμηματα - Προσωπικό.
η απλά αναζητήστε τους..


Οδηγίες Χρήσης OpenEclass για εξετάσεις

Δείτε περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με εξετάσεις μέσω της πλατφόρμας στο https://ype.aegean.gr/tilekpaideysi/odigies/203-odigies-platformas-eclass

 

Last modified on Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 11:57