Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2022 10:51

Ηλεκτρονικές Ψηφοφορίες - Συστημα Zeus

Διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας
 
Οι Ηλεκτρονικές Ψηφορορίες γίνονται με τη χρήση του συστήματος «Ζευς» (https://zeus.grnet.gr/zeus/). 
 
Αναλυτικές οδηγίες για διαχειριστές και ψηφοφόρους θα βρείτε στο https://zeus.grnet.gr/zeus/resources/ 

 

Περιληπτικά Βήματα της Διαδικασίας
 
  • Η εφορευτική επιτροπή / φορέας των εκλογών θα πρέπει να αποκτήσει πρόσβαση (λογαριασμό) στο σύστημα Zeus. Αυτό γίνεται ακολουθώντας τις οδηγίες στο https://zeus.grnet.gr/zeus/contact/ 

  • Η εφορευτική επιτροπή χρησιμοποιώντας τα στοιχεία πρόσβασης στο Zeus δημιουργεί την ψηφοφορία και ορίζει τις παραμέτρους της ηλεκτρονικής κάλπης (ημερομηνία και ώρες, υποψηφίους, αριθμό ψήφων, ψηφοφόρους κλπ)

  • Το σύστημα «Ζευς» αποστέλει στους ψηφοφόρους  ένα προσωπικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσα στο οποίο θα υπάρχει ο σύνδεσμος της ψηφοφορίας. Το μήνυμα αυτό είναι αυστηρά προσωπικό και μόνο μέσω αυτού είναι δυνατή η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία. Αν είστε ψηφοφόρος και δεν λάβετε παραλάβετε το μηνυμα με τον συνδεσμο, επικοινωνήστε με την εφορευτική επιτροπή των εκλογών.

  • Την ημερομηνία των εκλογών η εφορευτική επιτροπή θα «ανοίξει» την ηλεκτρονική κάλπη την ώρα που έχει ορισθεί ώς έναρξη. Το κάθε μέλος, μέσω του συνδέσμου που έχει λάβει στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο μπορεί να ψηφίσει μέχρι την χρονική στιγμή όπου και θα κλείσει η ηλεκτρονική κάλπη. Μέχρι την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας το κάθε μέλος μπορεί να ψηφίσει περισσότερες από μια φορές. Κάθε φορά ακυρώνεται η προηγούμενη ψήφος του και έγκυρη είναι μόνο η τελευταία.

  • Μετά το πέρας των εκλογών η κάλπη κλείνει και η εφορευτική επιτροπή ολοκληρώνει τη διαδικασία έκδοσης των αποτελεσμάτων.

 

Last modified on Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2022 11:13