Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017 13:10

Δίκτυο Εστιών

Γενικά

Το δίκτυο του Πανεπιστημίου στην Χίο καλύπτει και τις φοιτητικές κατοικίες Χίου (Εστίες). Σε κάθε δωμάτιο υπάρχει πριζα πρόσβασης προς το δίκτυο και το μονο που απαιτείται απο τον κάτοικο/χρήστη ειναι η προμήθεια ενός απλού καλωδίου UTP ώστε να γίνει η σύνδεση ενός υπολογιστή με το δίκτυο.  Επίσης δεν ειναι δυνατή η εγκατάσταση τηλεφωνικής σύνδεσης και συνεπώς η δυνατότητα προσβασης προς το Διαδίκτυο μέσω εμπορικών παρόχων πρόσβασης.

Πρόσβαση στο δίκτυο


Περιληπτικά η διαδικασία πρόσβασης είναι η εξής:

  • Προμηθευθείτε ενα απλό καλώδιο UTP και συνδέστε τον υπολογιστή σας με το πριζακι δικτύου που βρίσκεται στο δωμάτιο σας. 
    Προσοχή: το καλώδιο δεν πρέπει να ειναι ανεστραμένο η τύπου FTP.
  • Επιβεβαιώστε οτι η κάρτα δικτύου λειτουργεί και οτι είναι  ενεργοποιημένη. Αυτό γίνεται συνήθως μεσω του Πινακα Ελεγχου (Control Panel), Συνδεσεις Δικτύου (Network Connections). 
  • Ξεκινήστε τον Internet browser (MS Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari κλπ). Θα οδηγηθείτε αυτόματα στην σελίδα πιστοποίησης του λογαριασμού σας. 
  • Εισάγετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας ωστε να πιστοποιηθήτε.
  • Εφόσον έχετε συνδεθεί επιτυχώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικά τις υπόλοιπες υπηρεσίες πχ email, web κλπ.

Ασύρματο δίκτυο


Ασύρματα σημεία πρόσβασης (Access Points) λειτουργούν σε όλα τα κτήρια. 
Η ονομασία των Access Points (AP SSID) αντιστοιχούν σε κάθε κτήριο και όροφο. Πχ τό όνομα του AP για τον 2ο όροφο του κτηρίου 4 είναι "esties4-b1-ap"
Η πρόσβαση προς το δίκτυο μέσω των Access Points απαιτεί την χρήση των στοιχείων πρόσβασης του λογαριασμού σας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

 

Αντιμετώπιση και Αναφορά Προβλημάτων
 

Σε περίπτωση προβλημάτων πρόσβασης παρακαλώ δείτε το http://helpdesk.chios.aegean.gr/home/faq/faq-ans-esties-network-problems.html 

Οταν αναφέρετε το πρόβλημα σας στο Helpdesk (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) παρακαλώ να περιλαμβάνετε στο μήνυμα σας τον αριθμό του δωματιού σας, ενα τηλέφωνο επικοινωνίας και την διαθεσιμότητα σας στον χώρο καθημερινές απο τις 10πμ έως τις 1μμ και σύντομη περιγραφή του προβλήματος που αντιμετωπίζετε.

Last modified on Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021 08:55