Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017 12:40

Τηλεδιασκέψεις

Υπηρεσία Τηλεδιασκέψεων - Τηλεκπαιδεύσεων

 Ο σκοπός των υπηρεσιών τηλεκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι να παρέχει στους χρήστες εκπαίδευση και επικοινωνία υψηλού επιπέδου με τη χρήση των νέων τεχνολογιών σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, σε συνδυασμό με την παροχή προηγμένων τηλεματικών υπηρεσιών του εσωτερικού δικτύου δεδομένων.

Οι αίθουσες τηλεκπαίδευσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για τη σύγχρονη εκπαίδευση από απόσταση όσο και για τηλεδιασκέψεις που σκοπό έχουν την εξυπηρέτηση των διοικητικών και λειτουργικών αναγκών του Ιδρύματος. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για άλλες εκπαιδευτικές εκδηλώσεις (π.χ. σεμινάρια, διαλέξεις, παρουσιάσεις ομιλιών) εφόσον αυτές απαιτούν χρήση του εξοπλισμού που βρίσκεται εγκατεστημένος στην αίθουσα.

Παρεχόμενες Υπηρεσίες

  • Δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων, παρουσιάσεων ομιλιών και λοιπών εκδηλώσεων από απόσταση σε πραγματικό χρόνο.
  • Δυνατότητα ζωντανής αναμετάδοσης μαθήματος στο Διαδίκτυο.
  • Δυνατότητα κοινής διδασκαλίας διδασκόντων με διδάσκοντες άλλων ιδρυμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό μέσω Διαδικτύου.
  • Δυνατότητα προβολής παρουσιάσεων με τη χρήση υπολογιστή (laptop), προβολής τυπωμένων διαφανειών και περιεχομένου DVD.
  • Δυνατότητα χρήσης έξυπνου πίνακα.

Ασφάλεια Συστήματος

Η Κεντρική Διεύθυνση Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου έχει εγκαταστήσει τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό, ώστε να εξασφαλίζεται η μυστικότητα και εμπιστευτικότητα των συνεδριάσεων, η ασφάλεια της ηλεκτρονικής διακίνησης φωνής, δεδομένων και εικόνας καθώς και η ακεραιότητα της διακινούμενης πληροφορίας, χρησιμοποιώντας συνδέσεις άκρο σε άκρο και πρωτόκολλα ασφαλούς επικοινωνίας.

Κρατήσεις Αίθουσας

Η κράτηση της αίθουσας γίνεται είτε τηλεφωνικά στο 22710-35987, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πρόγραμμα Κρατήσεων

Το πρόγραμμα κρατήσεων των αιθουσών του Ιδρύματος δημοσιεύεται στη διεύθυνση https://crms.aegean.gr/bookings_day_department.php?DptCode=404piig

 

Λογισμικό και Υποστήριξη

Για συμμετοχή στις τηλεδιασκέψεις θα χρειαστει να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το λογισμικό Zoom το οποίο διατίθεται για διάφορα λειτουργικά συστήματα και πλατφόρμες.
Παρακαλώ δείτε το https://www.epresence.gr/support/downloads για να επιλέξετε την έκδοση που απαιτείται για τον εξοπλισμό σας.

Για οδηγίες χρήσης του λογισμικού παρακαλώ δείτε το https://www.epresence.gr/support/documents 
και τη σελίδα "Συχνών Ερωτήσεων και Απαντήσεων" στο https://www.epresence.gr/support/faq

 

 

Last modified on Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022 09:46