Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017 12:56

Χρήση Λογαριασμών

Γενικές Οδηγίες

Η πρόσβαση στις περισσότερες υπηρεσίες του πληροφοριακού συστήματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου (ΠΑ) απαιτεί την χρήση λογαριασμού (κωδικός χρήστη + κωδικός πρόσβασης / username + password). Οι λογαριασμοί παρέχονται απο την Υπηρεσία Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΥΠΕ)  ειναι αυστηρά προσωπικοί και υπόκεινται στον Κανονισμό Υπεύθυνης Χρήσης των Πληροφοριακών Συστημάτων του ΠΑ. Παρακαλώ συμβουλευθείτε τον.

Για να αποκτήσετε ένα λογαριασμό απαιτείται:

  • Ιδιότητα Φοιτητή / Διοικητικού / Διδάσκοντα / Συνεργάτη
  • Αποδεικτικό Ταυτότητας
  • Φωτογραφία
  • Συμπλήρωση και υπογραφή αιτησης λογαριασμού προς την Υπηρεσία Πληροφορικής του ΠΑ στήν Χίο (ιδανικά) μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αιτήσεις Λογαριασμών 

Κατεβάστε την αίτηση για το τμήμα που ενδιαφέρεστε στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.
 

Επισκέπτες / Συνεργάτες

 Αν είστε επισκέπτης η συνεργάτης του ΠΑ η ΥΠΕ θα σας παρέχει ενα λογαριασμό με περιορισμένες δυνατότητες πρόσβασης και συγκεκριμμένη ημερομηνία λήξης.  Θα βρείτε την Αίτηση λογαριασμού για Επισκέπτες / Συνεργάτες στο κάτω μέρος αυτής σελίδας. Στείλετε την συμπληρωμένη αίτηση σας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στοιχεία Λογαριασμού

Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα


Κωδικός Χρήστη (Username) : 

baxxyyy (Προπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Διοίκησης)
mbaxxyyy (Μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Διοίκησης)
sttxxyyy (Προπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Ναυτιλίας)
sttmxxyyy (Μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Ναυτιλίας)
fmexxyyy (Προπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Μηχανικών)
fmemxxyyy (Μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Μηχανικών)
touremxxyyy (Προπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Οικονομικής Διοικησης Τουρισμού)
emtmxxyyy (Μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τουρισμού)

(όπου xx είναι το έτος εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο και yyy τα τελευταία 3 ψηφία του αριθμού μητρώου σας)

Κωδικός Πρόσβασης (Password):

Ο κωδικός πρόσβασης του λογιαριασμού πιθανόν να σας δωθεί αρχικά απο την ΥΠΕ.  
Στην περίπτωση που σας ζητηθεί να ορίσετε ενα δικό σας κωδικό πρόσβασης ακολουθήστε τους παρακάτω κανόνες:

  • Ο κωδικός πρόσβασης πρεπει να είναι συνδυασμος 7 τουλάχιστον χαρακτήρων και αριθμών 
  • Πρεπει να περιέχει τουλάχιστον ενα κεφαλαίο χαρακτήρα.
  • Πρέπει να περιέχει τουλάχιστον ενα ειδικό χαρακτήρα (σύμβολο) πχ !%$#@-()
 
Domain: AEGEAN.GR
Ο λογαριασμός σας ανήκει στο τομέα aegean.gr (σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να αναφερθεί απλά και ως aegean).
  

Ηλεκτρονική Διεύθυνση


Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση είναι: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και είναι αυτή που πρέπει να χρησιμοποιείτε όπου απαιτείται η ταυτοποίηση σας για υπηρεσίες πρόσβασης (πχ zoom, MS Office365 κλπ)

Παράλληλα για φοιτητές ενεργοποιείται και η παρακάτω διεύθυνση η οποία ορίζεται ώς δευτερεύουσα για διαχειριστικούς λόγους.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Προπτυχιακοί & Μεταπτυχιακοί Φοιτητές του τμήματος Διοίκησης)
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Μεταπτυχιακοί Φοιτητές Τουρισμού)
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Προπτυχιακοί & Μεταπτυχιακοί Φοιτητές του τμήματος Μηχανικών)
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Προπτυχιακοί & Μεταπτυχιακοί Φοιτητές του τμήματος Ναυτιλίας)
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Προπτυχιακοί Φοιτητές του τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού)

Επικοινωνία με το Helpdesk

Η επικοινωνία με το Helpdesk (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) για θέματα υποστήριξης θα πρέπει να γίνεται για λόγους ταυτοποίησης μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ΟΧΙ απο προσωπικούς λογαριασμούς.

Last modified on Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 14:16